Τιμές & Κρατήσεις

Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών:

Περιγραφή Υπηρεσίας Μέλη του Σ.Ε.Π. Μη μέλη του Σ.Ε.Π.
(Σύλλογοι, Οργανώσεις ή ιδιώτες)
Διημέρευση (Υπαίθριοι Χώροι) 2€ / άτομο 3€ / άτομο
Διημέρευση (Στεγασμένοι Χώροι) 3€ / άτομο 5€ / άτομο
Διανυκτέρευση (Υπαίθριοι Χώροι) 3€ / άτομο 5€ / άτομο
Διανυκτέρευση (Στεγασμένοι Χώροι») 5€ / άτομο 10€ / άτομο
Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ) / ανά τμήμα 0,30 €/ kw 0,30 €/ kw
Κόστος θέρμανσης (ανά τμήμα) 12€/ Ώρα λειτουργίας καυστήρα 12€/ Ώρα λειτουργίας καυστήρα

Χρεώσεις Υλικών:

Είδος Υλικού Κόστος Ανά Ημέρα
Αντίσκηνο χωρητικότητας 6-8 ατόμων Συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της διανυκτέρευσης
πτυσσόμενα κρεβάτια (ράντζα) Συμπεριλαμβάνεται στην τιμή της διανυκτέρευσης
Φλόγιστρο µε μια φιάλη υγραερίου 25€ ανά κατασκήνωση άνω των 4 διανυκτερεύσεων
Τραπεζαρία µε πάγκους Δωρεάν
Τσουγκράνα – βαριοπούλα – κασμάς – φτυάρι Δωρεάν
Χρήση υπάρχουσας ξυλείας για μεγάλες κατασκευές Δωρεάν
Ποδήλατα mountain bike 15€ / ποδήλατο / κατασκήνωση-δράση

Διευκρινήσεις για τις χρεώσεις:

 • Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται όλες οι παροχές του κέντρου εκτός της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης. Το ποσό αντιστοιχεί σε άτομο ανά διανυκτέρευση, περιλαμβάνει όλες τις άλλες  παροχές του κέντρου (διαμονή, χρήση κουζίνας, ξύλα για το τζάκι ,τοπικά τηλεφωνήματα κλπ.)
 • Στην τιμή της διανυκτέρευσης στον υπαίθριο χώρο για κατασκηνώσεις περιλαμβάνεται και η χρήση ενωμοτιακών αντίσκηνων (6-8 ατόμων) & ράντζων , η χρήση εργαλείων ( Τσουγκράνα – βαριοπούλα – κασμάς – φτυάρι κτλ) καθώς και η χρήση της υπάρχουσας ξυλείας για μεγάλες κατασκευές με την προϋπόθεση την μή κοπή τους.
 • Οι καταναλώσεις αυτές με έγκριση του Δ.Σ / Σ.Ε.Π κοστολογούνται βάσει αναλόγων μετρητών και σύμφωνα με την πραγματική κατανάλωση. Έτσι με την άφιξη του τμήματος γίνεται  καταγραφή των υπαρχόντων ενδείξεων στους μετρητές ρεύματος και στον μετρητή πετρελαίου.
 • Κατά την αναχώρηση του τμήματος γίνεται νέα καταγραφή των ενδείξεων και η διαφορά αποτελεί τις γενόμενες καταναλώσεις οι οποίες και χρεώνονται.
 • Το κόστος τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και του πετρελαίου αναφέρεται στην αίτηση  χρήσης που δίνεται στον Αρχηγό του τμήματος για ενημέρωση και προγραμματισμό του.
 • Οι τιμές χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου είναι κάθε φορά σύμφωνες  με τα τιμολόγια της χρονικής εκείνης περιόδου.
 • Επιστροφή προκαταβολής λόγω ακύρωσης δεν γίνεται παρά μόνο εάν η ακύρωση γίνει τρείς μήνες νωρίτερα της καταληκτικής ημερομηνίας« δέσμευσης » του Π.Κ.
 • Το υπόλοιπο από την προκαταβολή ποσόν, με πιθανές ενοικιάσεις υλικών, συμμετοχή σε προσφερόμενα προγράμματα του Π.Κ. κ.λ.π. εξοφλείται  στο τέλος της κατασκήνωσης.

Διαδικασία Κρατήσεων :

Εάν έχετε διαβάσει και ενημερωθεί σωστά για τις χρεώσεις και τις υποχρεώσεις, αλλά και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας,  μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα προκειμένου να κάνετε την κράτηση σας :

Α) Πραγματοποιήστε την Online Προκράτηση με χρήση της  αντίστοιχης φόρμας στην ιστοσελίδα.

Β) Στην συνέχεια θα λάβετε επιβεβαίωση για την κράτηση σας και θα ενημερωθείτε ταυτόχρονα για τον αριθμό στον οποίο πρέπει να καταθέσετε την προκαταβολή που θα σας ζητηθεί.

Γ)  Καταθέστε στον αριθμό τραπεζικού Λογαριασμό που σας δόθηκε εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών την προκαταβολή.

Δ) Τέλος για να ολοκληρωθεί η κράτηση σας Συμπληρώσετε και την Αίτηση Χορήγησης Άδειας Διαμονής στο Προσκοπικο Κέντρο Καστανιάς.

Για προφανείς λόγους διασφάλισης του Κέντρου καθώς ίσης μεταχείρισης των τμημάτων τα οποία επιθυμούν να επισκεφτούν το Κέντρο την ίδια χρονική περίοδο με εσάς, ζητούμε με την δέσμευση «κλείσιμο» του”Κατασκηνωτικού Χώρου” να προκαταβάλετε σε τραπεζικό λογαριασμό σύμφωνα με τον κανονισμό του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων .

Διευκρινήσεις για την προκαταβολή:

 • Τα τμήματα ή μέλη του ΣΕΠ οφείλουν  να προκαταβάλουν το 1/3 του κόστους διαμονής τους ως εγγύηση -δέσμευσης το οποία συμψηφίζονται στο τελικό κόστος χρήσης. Π.χ. 35 άτομα Χ 8 Διανυκτερεύσεις στον υπαίθριο χώρο = 280 Διανυκτερεύσεις Χ 3 € =840 Ευρώ Χ 1/3= 280 Ευρώ προκαταβολή. Στην προκαταβολή δεν συμπεριλαμβάνονται οι λοιπές χρεώσεις.
 • Τα μη μέλη του ΣΕΠ πρέπει να προκαταβάλλουν το 50% του κόστους διαμονής τους ως εγγύηση –δέσμευσης το οποία συμψηφίζονται στο τελικό κόστος χρήσης.
 • Η  χρήση του Κέντρου παραχωρείται έναντι ορισμένου χρηματικού ποσού ανά άτομο, το οποίο καθορίζεται από την Περιφερειακή Εφορεία  Ημαθίας και καλύπτει συνολικά όλες τις παροχές (διανυκτέρευση, χρήση κουζίνας-τραπεζαρίας και εργαλείων). Το κόστος χρήσης ανά άτομο αντιστοιχεί σε κάθε διανυκτέρευση, ενώ υπάρχει ελάχιστη χρέωση 20 ατόμων από το Κέντρο ανεξαρτήτως ατόμων σε κάθε διανυκτέρευση (σε περιπτώσεις τμημάτων με λιγότερα από 20 άτομα) .
 • Η κατάθεση πρέπει να γίνει εντός (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αποστολής της απάντησης τουΚ.Κ.Καστανιάς , οπότε ο  υπεύθυνος της δράσης υποχρεούται να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό που ορίζεται ως προκαταβολή-εγγύηση δέσμευσης του Κέντρου και να ενημερώσει τον Αρχηγό του Κέντρου για την κατάθεσή του.
 • Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση της προκαταβολής οριστικοποιεί  την κράτηση σας .
 • Στην περίπτωση, μή κατάθεσης της προκαταβολής  ακυρώνεται η κράτηση σας.
Γνωρίστε τους Υποστηρικτές & τους Δωρητές του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς     περισσότερα »