Πραγματοποιήθηκε η 1η Εαρινή Σύναξη Παλαιών Προσκόπων Βέροιας

Με επιτυχία και με την παρουσία ικανοποιητικού αριθμού Παλαιών Προσκόπων πραγματοποιήθηκε η 1η Εαρινή Σύναξη Παλαιών Προσκόπων Βέροιας στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς, την Κυριακή 20 Μαϊού 2011.

Μετά τα τυπικά έναρξης ακολούθησε ενημέρωση των παρευρισκομένων Παλαιών Προσκόπων για τους σκοπούς και τους λόγους ύπαρξης μιας Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και η δεύτερη ενότητα αφορούσε την κατάθεση ιδεών και προτάσεων για την κατάρτιση του προγράμματος δράσεων & εκδηλώσεων της Ένωσης.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε προβληματισμός και ετέθησαν οι βάσεις για δραστηριοποίηση της Ένωσης σε τομείς όπως η υποστήριξη του τοπικού Προσκοπισμού με μέσα και πρόσωπα,  η συμμετοχή και η λήψη πρωτοβουλιών σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως επίσης και θέματα που αφορούν την υποστήριξη και ανάπτυξη του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς.

Ακολούθησε γεύμα που ετοιμάστηκε από το Δ/Σ. της Ένωσης και που περιελάμβανε  την κλασσική Προσκοπική φασολάδα και η σύναξη τελείωσε με πολύ καλές ποιοτικά απόπειρες χωροδιακής μορφής και Προσκοπικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρεβρέθει ο Κώστας Στούκης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος που βοήθησε με την κατάθεση των εμπειριών του από την μακρά θητεία του στην αδελφή ένωση Π.Π. Κοζάνης.

Τέλος με την ευκαιρία η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας θυμίζει στα μέλη και φίλους τις επόμενες δράσεις που είναι:

  • Κυριακή 17 Ιουνίου 2012.  Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης υλικού στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς
  • Σάββατο 30 Ιουνίου 2012. Χορός του Δάσους – μια εναλλακτική πρόταση χοροεσπερίδας στην Καστανιά
  • Κυριακή 8 Ιουλίου 2012. Καθαρισμός συγκεκριμένης περιοχής στο φράγμα Αλιάκμονα.
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *